Banen er designet og anlagt på gårdejer Svendsens jorder i 1971 af en af de første rigtige golfarkitekter Frederik Dreyer.

Frederik Dreyer – som fandt inspiration i golfens hjemland Skotland – har også designet andre af Danmarks bedste og mest anerkendte baner f.eks. legendariske “Københavns Golfklub” i dyrehaven, Thomas Bjørns gamle hjemmebane i Silkeborg og “Sct. Knuds” ved Nyborg.

Gilleleje Golf Klub spillede på banen til 1988, hvor de flyttede til Ferle.

Tilbage i 1998 blev en række spillere enige med DGU om at etablere Passebækgård Golf Klub, fordi vores golfspillere ville have muligheden for at kunne spille andre baner, at blive reguleret i handicap og deltage i turneringer. I 2014 solgte Svendsens børn banen til Claus Lundbæk, som udbyggede banen og etablerede ny administrationsbygning.